6 Ekim 2016 Perşembe

RAM(RANDOM ACCESS MEMORY-RASTGELE ERISIMLİ BELLEK)


RAM(RANDOM ACCESS MEMORY-RASTGELE ERİŞİMLİ BELLEK)
RAM bilgileri geçici olarak depolandığı hafıza türüdür. Fakat o anda yapılan işlemleri geçici hafıza dediğimiz ve daha hızlı çalışan bellek üzerine kaydeder.Bu bilgileri harddiske kaydene veya bilgisayarınızı kapatana kadar hafızasında tutar.  Örneğin düzenlemekte olduğunuz bir Word belgesi, bilgisayarımızın RAM'inde depolanır - RAM'in yüksek hızı, yaptığımız düzenlemeleri anında görmemizi sağlar.



SDRAM
 İşlemci ile eş zamanlı olarak çalışan bir RAM türüdür. İşlemciyi daha az beklettiği için daha sık tercih edilir. Özelliği makinenizin işlemcisinin çalışma hızına göre kendini senkron çalıştırabilmesidir. Aynı zamanda işlemcinin veri birikimi için veri yolundan işlemcinin oku ve yaz komutlarınada karşılık verebilir. Yani anlayacağınız işlemcinin komut hafızası doldumu SDRAM dan yardım alabiliyor. Bu da işlemcinin iş kuyruğunu uzatmasına yardımcı oluyor demek.

DDR RAM

DDR İngilizce Double Data Rate kelimelerin baş harflerinden oluşturulmuştur Türkçe karşılığı çift veri hızı demektir. Yüksek performans ve veri iletişimi isteyen, 3D, Video ve Internet uygulamalarında yüksek performans sunmak için geliştirilmiştir. 

SIMM(Single In-Line Memory Module)

32 bit veri akışı sağlayan ve 72-pin i ve ya 30 –pin  bulunan SDRAMtakılabildiği soketin adıdır.

DIMM(Dual In-line Memory Module)

64 bit veri akışı sağlayan ve 168-pin i bulunan DDR ramlarin takılabildiği soket ismidir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim:)