24 Eylül 2016 Cumartesi

Bilgisayar Nedir?

Aritmetik ve mantıksal işlemleri yapabilen,bu işlemleri saklayabilen, gerektiğinde bu işlemleri çağırabilen elektronik cihazdır.

TARİHÇESİ

     İnsanoğlu günlük hayatı işleyişinde hesaplamalara ihtiyaç duymuş ve de bu ihtiyaçları giderebilmek için hesaplamayı kolaylaştıran icatlar yapmaya başlamışlardır.İşte böyle bir zamanda "Bilgisayar(Computer)" kelimesi bu icatların adı konumundaydı.

     Daha sonraları bilimin gelişmesi üzerine bilgisayarlarda gelişmiştir.Bu anlamda ilk bilgisayar "ENIAC" tır. ENIAC bir oda genişliğinde olup manual yani kablo giriş çıkış sistemiyle çalışmaktaydı.Ayrıca bir şehrin elektriğini harcamakla beraber maliyeti fazla bir bilgisayardı.ENIAC ın ardından "DEVAC" adı verilen bir bilgisayar daha çıkmış ve ticari anlamda satışa sunulan ilk bilgisayar olarak tarihe geçmiştir.

     1960'lı yıllardan sonra bilimde meydana gelen değişimler ve yeni icatlarla örneğin tiransistörlerin bulunması gibi olaylardan sonra bilgisayarlar gelişmiş ve günümüz teknolojisinin vazgeçilmezleri arasında yerlerini almışardır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim:)